mars 30, 2020

Anstånd via E-tjänst

Walerholt_element_blue

Regeringen har gått ut med att de tillhandahåller ett åtgärdspaket som innebär att man som företagare kan få anstånd med skatt, få hjälp med sjukersättningskostnader upp till två månaders tid samt möjlighet till hjälp med korttidspermitteringar, dvs lägre arbetsgivaravgifter om personalen går ner i arbetstid.

I ett led att hjälpa andra som har det tufft nu vill vi gärna hjälpa företag att begära anstånd. Vi arbetar med att hjälpa företag att ansöka om anstånd med moms, prel. skatt på lön och arbetsgivaravgifter. Anstånd kan sökas för 2-4 månader för skatt som ska betalas, se Skatteverket.  Anstånd kan också sökas som omfattar tre månaders skatteinbetalningar och lämnas under längst 12 månader, se Finansdepartementet.

Skatteverket har på sin hemsida förenklat handläggningen med en e-tjänst. Du hittar länken här. Ansök om tillfälligt anstånd med skattebetalning.

Möjligheten till tillfälligt anstånd med betalning kan användas av företag som drabbas av likviditetsproblem på grund av följderna av coronaviruset. Anstånd innebär att du skjuter upp betalningen av din skatt och i stället betalar den senare. Företag kan få tillfälligt anstånd i upp till ett år från den dag Skatteverket beviljar anståndet. Skatteverket ska bevilja ansökan om det inte finns särskilda skäl som talar emot ett anstånd, till exempel att företaget har mer än försumbara skulder.

Skatteverket har också lättat på företrädaransvaret. Läs mer om detta här. Företrädaransvar gällande tillfälliga anstånd.

Sergels torg
Sergels Torg
Dokument för nedladdning

Den här webbplatsen använder kakor, genom att fortsätta godkänner du dem. 

Kontakt