mars 16, 2020

Åtgärdspaket & Anstånd

Walerholt_element_blue

Regeringen har gått ut med att de tillhandahåller ett åtgärdspaket som innebär att man som företagare kan få anstånd med skatt, få hjälp med sjukersättningskostnader upp till två månaders tid samt möjlighet till hjälp med korttidspermitteringar, dvs lägre arbetsgivaravgifter om personalen går ner i arbetstid.

I ett led att hjälpa andra som har det tufft nu vill vi gärna hjälpa företag att begära anstånd. Vi arbetar med att hjälpa företag att ansöka om anstånd med moms, prel. skatt på lön och arbetsgivaravgifter. Anstånd kan sökas för 2-4 månader för skatt som ska betalas, se Skatteverket.  Anstånd kan också sökas som omfattar tre månaders skatteinbetalningar och lämnas under längst 12 månader, se Finansdepartementet.

Vi har också kontakt med Bonanza Education AB som kan göra en simulering av er verksamhet för att se hur intäkterna påverkas av Covid-19 krisen och hur det kommer att se ut med åtgärdspaketet och längre fram när krisen är över. Detta kan användas för att ta korrekta beslut om korttidspermitteringar och användas för att erhålla banklån. Se gärna prov på simuleringen i nedan film.

Sergels torg
Sergels Torg
Dokument för nedladdning

Den här webbplatsen använder kakor, genom att fortsätta godkänner du dem. 

Kontakt